Antal indbyggere: 4,553,009 (estimeret juli 2007) Areal: 693 km2 Hovedstad: Singapore Købekraft pr. indbygger: 31.400 USD (i 2006 ) |
Vi fandt hurtigt den lokale metro og gik ned mod stationen. En meget serviceminded billetsælger fik os overbevist om, at der var bedst at købe et ez-link kort. Det gjorde vores ophold meget nemmere (læs mere om kortet under tips). En kort tur ind mod byen i et behageligt og air conditioneret tog, og vi var ved vores overnatningssted.
Kunne også kaldes den muslimske bydel. Den vigtigste seværdighed er Sultan moskeen. Det er muligt at få en lille brochure, med forslag til gåture i området. Det er et lille område, med en del butikker der handler med guld og tæpper. Man finder mange veksel butikker i området. Der skulle også være mange gode spisesteder, men det prøvede vi nu ikke. I området ligger Malay Heritage Center, der beskriver Malayernes historie i området.
Moskéen Sultan Hussein Shah
En flot moske med guldkuppel. Den har plads til 5000 bedende.
Sri Mariamman Templet (hindutempet)
Gratis entre men 3 SGD (ca. 11,50 Dkr.), hvis du vil bruge dit kamera.
Det er noget specielt at se et hindu tempel i et kinesisk område. Templet har en vis Disneyland aroma over sig, på grund af de meget flot malede figurer. Oprindeligt en træbygning, men i 1864 blev den nuværende bygning konstrueret. Vi var heldige at overvære et ritual, hvor præsten kastede med farvet vand og mælk, der bliver hældt over figurerne i templet. Det er meget imponerende at overvære. Når man køber entre, får man en meget fin guide til områder, der fortæller om de forskellige figurer og templets historie.
Fantastisk tag på templet
Thian Hock Keng
Gratis entre.
Et utrolig flot kinesisk tempel. Et af de ældste i landet, der blev grundlagt af de kinesere, der overlevede den lange sejltur. Da templet blev grundlagt lå det derfor ved vande, mens det nu ligger 500 meter fra vandet. Det viser også en hel del om, hvordan Singapore har foretaget masser af landindvinding for at kunne rumme den store befolkning.
Der er masser af muligheder for at blive behandlet på traditionel kinesisk vis, herunder massage og akupunktur. Området er meget rettet mod turister, og virker ikke helt så original som den muslimske bydel eller Little India, men absolut et besøg værd.
Kineserne udgør den største befolkningsgruppe i Singapore, men Inderne er en anden væsentlig gruppe i landet. Kali templet er et af højdepunkterne i området. Det mest iøjnefaldende ved området er, at det slet ikke ligner resten af Singapore. Det er mere rodet, uordentligt og slidt, men dog slet ikke noget i sammenligning med Indien (det "rigtige" Indien).
Briterne brugte denne lille ø til et militært fort i det sene 1800-tal. I 1967 blev området overgivet til regeringen, som har lavet øen om til et resort med restauranter, hoteller, museer og andre aktiviteter (bla. Carlsberg Udsigtstårn, delfinshow, sommerfuglepark mv.mv).
Vi tog ud til øen med en kabelvogn (pris retur: 17 SGD (= ca. 66 Dkr.) incl. 2 SGD i entre til øen)
Kabelvogne set fra afstand
Ude på øen kører en gratis shuttlebus rundt til de forskellige attraktioner.
Vi valgte at besøge
Fort Siloso
Entre 8 SGD (ca. 31 Dkr.)
Museet fortæller forhistorien om livet på fortet og ikke mindst omkring
Singapore under 2. verdenskrig.
Et interessant museum, hvis man er interesseret i 2. verdenskrig, og nok endda
bedre end Battle Box. Der er mange informationer om slaget om Singapore, men kun
lidt om tiden under japansk overherredømme. Der er også gamle våben, herunder
kanoner. Vi brugte et
par timer på stedet. Det er meget varmt at gå rundt, og der kan ikke købes vand.
Køb det ved indgangen.
Gaden for shoppere. Her er i massevis af butikker og indkøbscentre. Nogle centre har primært dyre mærkevare (man kan godt kigge) andre har også mærker vi andre har mulighed for at købe, og igen andre, som man som dansker aldrig har hørt om.
Der er så meget, at det næsten er for meget - men alle synes at kunne lide det. I hvert tilfælde var der fyldt med mennesker den søndag, hvor vi vovede os ned af "indkøbsgaden nr. 1".
Tag også tiden til at slå et smut ind på sidegaden Emerald Hill Road. Her ser husene ud som i gamle dage malet i flotte farver med træskodder for vinduerne og "saloon-døre" foran indgangsdørene.
Singapore har mange forskellige typer bygninger - nyt og gammelt |
|
Pris 5 SGD (ca. Dkr. 20)
Der er guidede ture på engelsk kl. 11 og kl. 14. Museet er et af de flotteste vi nogensinde har besøgt. Det er inddelt i temaer, med baggrund i, hvilke områder der har haft indflydelse på Singapore og deres kultur.
Battle Box er en gammel bunker, der var glemt i mange år, og som blev genopdaget for relativt få år siden. Stedet illustrerer dagene omkring Singapores fald. Det er ikke ret stort, men ret interessant. For krigs nørder, er der særdeles detaljerede plancher om krigens gang. Der er kun adgang med guide, men turene afgår ca. hvert 45. minut. Vores guide var barn dengang, og lige lovlig fokuseret på egne anekdoter.
Boat Quay og Circular Road er området omkring floden. Det er, som resten af byen, meget flot og et afslappende sted at gå en tur. Der er mange spisesteder, men pas på! Se nærmere under tips. Det er muligt at sejle på floden, men bortset fra en anden synsvinkel, kommer man ikke steder, man ikke kan komme til fods. Der er også barer og andre vandhuller langs floden.
Efter en lang dag med shopping og butikskiggeri hentede vi vores bagage på hostlet. Vi vidste jo fra tidligere, at lufthavnen i Singapore var spændende, og at vi nemt kunne bruge nogle timer her, hvorfor vi omkring kl. 18 begav os derud, også selv om vi først skulle flyve kl. 23.00. Turen derud er nem. Der er undergrundstog hele vejen. Vi afleverede de plastik kort vi købte da vi ankom, og fik vores depositum for kortet samt det overskydende beløb tilbage. Utrolig smart system. Vi blev tjekket ind og brugte herefter tiden på at få noget at spise, gå på internettet og så spillede Kennet vidst også et enkelt spil på lufthavnens gratis PS2 maskiner.
Kennet prøver en af lufthavnens massagestole
Herefter gik turen mod vores sidste stop - Tyrkiet. Læs mere hér.
Flere billeder fra Singapore | Rejsetips for Singapore | Rejseoversigten | Forsiden |
Klik her | Klik her | Klik her | Klik her |
Spørgsmål eller kommentarer ?? Skriv til os